Fra katastrofe til rekordsommer for udlejning af sommerhuse

Fra katastrofe til rekordsommer for udlejning af sommerhuse

3.9.2020
Foto: Robin Skjoldborg

Fra katastrofe til rekordsommer for udlejning af sommerhuse

- Borgmestre byder gæster velkommen og takker sommerhusejere

I første halvår 2020 mistede Danmark 3,4 millioner udenlandske overnatninger i danske sommerhuse til udlejning. Det billede er komplet vendt om, efter at grænserne åbnede, og sommeren 2020 tegner til at give den største rekordsommer nogensinde for udlejning af sommerhuse.

Borgmestre, viceborgmestre og udvalgsformænd i 27 sommerhuskommuner byder derfor lørdag den 5. september gæsterne velkommen og siger tak til lokale sommerhusudlejere for at sætte deres sommerhus til udlejning. I alt besøges 69 lokale feriehusudlejningsbureauer rundt om i landet. 

Udlejning af sommerhuse skaber over 18,4 milliarder kroner i omsætning, og godt 23.500 lokale fuldtidsjob. Indtægterne kommer primært fra de tyske gæster, men i år også fra de mange danske sommerhusgæster. 

I 2019 var der 5,3 millioner danske overnatninger. Feriehusudlejernes Brancheforening forventer, at dette tal eksploderer til over 8 millioner danske overnatninger i 2020. 

I en kommentar siger direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen: ”Coronakrisen har vist, hvor vigtig feriehusudlejning er for dansk økonomi, og vi bliver et lokomotiv, der kan trække økonomien tilbage på sporet efter krisen. Vi så under forårets corona og grænselukning i den grad, hvor alvorligt det er, når der pludseligt kommer markant færre gæster, end vi er vant til. Kystbyer, som normalt summer af liv, blev til spøgelsesbyer, hvor den lokale bagers omsætning faldt til 5% af det normale. Det var meget alvorligt. Det var derfor meget vigtigt, at grænserne igen åbnede i midten af juni. Det har medført, at vi har haft en god sommersæson og ser frem til et efterår med flere bookninger end sidste år.” 

Carlos Villaro Lassen fortsætter: ”Det går faktisk så godt med udlejning af feriehuse, at vi mangler feriehuse. Det var derfor vigtigt, at bundfradraget blev forhøjet til 60.000 kr. her i 2020. Det vil være med til at tiltrække nye husejere, der vil udleje. I den forbindelse er det flot, at 27 borgmestre, viceborgmestre og udvalgsformænd vil takke alle de husejere, der udlejer deres feriehus. Uden dem var der ingen gæster og lokale turismearbejdspladser”.

 

Yderligere information ved:

Direktør Carlos Villaro Lassen, 31101090

Vicedirektør Poul Fejer Christiansen, 21248044