Horesta er på afveje

Mandag, april 20, 2015

Feriehusudlejernes Brancheforening undrer sig stærkt over, at Horesta optager foreningen Danske Sommerhusudlejere som nyt medlem. 

For det første repræsenterer Danske Sommerhusudlejere næsten ingen sommerhusudlejere og vil ikke oplyse deres medlemstal. For det andet er Horesta-direktøren Katia Østergaards kommentar om, at der har været et markant fald i overnatninger i sommerhuse, forkert. Feriehusudlejning havde alle tiders rekord i overnatninger i 2007 - en rekord som oven i købet blev overgået i 2014, og som står til at blive overgået igen i år. 

Feriehusudlejning i Danmark havde med 12,3 mio. udenlandske overnatninger i 2014 en andel på 53% af samtlige udenlandske overnatninger i Danmark og er dermed den største overnatningsform herhjemme målt på overnatninger. Feriehusudlejernes Brancheforening repræsenterer udlejningsbureauer i Danmark, der formidler over 37.000 feriehuse, hvilket er over 90% af det samlede antal feriehuse til udlejning gennem bureauer.   

Carlos Villaro Lassen, adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, udtaler: 

- Horesta er på afveje og har i den seneste tid mistet en meget stor del af sine medlemmer, men det er en ringe kompensation for Horesta at organisere sig med Danske Sommerhusudlejere, som har en meget lille markedsandel af feriehuse til udlejning. 

- At Horesta mener, at optagelsen af Danske Sommerhusudlejere er en del af deres vision om at samle turismeerhvervet, når deres egentlige medlemmer forsvinder ud ad hoveddøren, siger vel mest af alt noget om, hvor desparate Horesta må føle sig. Horesta har siden sin udtræden af Dansk Erhverv splittet dansk turisme, og det nyt tiltag med Danske Sommerhusudlejere er endnu et godt eksempel på denne fremfærd ved at optage en inferiør organisation, der ikke repræsenterer nogle virksomheder.

Del denne side