Borgmestermøde 1. juni 2019

Borgmestre byder sommergæster velkommen

8.8.2019
Foto: Jyske Vestkysten

Lørdag den 1. juni byder 19 borgmestre årets sommergæster i feriehusene velkommen hos de lokale udlejningsbureauer. Borgmestrene skal hjælpe med at udlevere nøgler til gæsterne fra Danmark, Tyskland, Norge, og hvor de ellers kommer fra for at holde ferie i Danmark.

Landbruget har en dag, hvor de sætter køerne på græs, og nu får feriehusene en dag, hvor vi byder sommergæster velkommen. 

Gennem de seneste fem år er antallet af overnatninger i danske feriehuse steget fra ca. 15 mio. til ca. 19,5 mio. I 2019 håber branchen at runde 20 mio. overnatninger i feriehusene. Det er både flere danske og ikke mindst flere tyske gæster, der overnatter i danske feriehuse. 

Feriehusudlejning skaber omsætning og nye arbejdspladser i lokale detailbutikker og supermarkeder, i attraktioner, på museer, på restauranter og hos lokale håndværkere mv. 

I en kommentar siger direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen: "Det går særdeles godt med feriehusudlejning i disse år. Det er derfor dejligt, at mange borgmestre har sagt ja til at hjælpe med at byde vores gæster velkommen. Og vores gæster fortjener en rigtig god velkomst, så vi håber, at vi har skabt en ny tradition i dansk turisme. Mange er gengangere, og den typiske gæst holder gennem livet 8 ferier i et dansk feriehus – ofte i det samme område eller i det samme feriehus.” 

Der vil blive ”alt optaget” i de danske feriehuse til sommer. Det skyldes både den gode sommer sidste år og ikke mindst sammenfald af den tyske og danske skoleferie. Det er baggrunden for, at VisitDenmark er i gang med en kampagne, der skal få flere ejere af feriehuse til at udleje. 

Carlos Villaro Lassen: ”Vi kan se, at kampagnen er begyndt at virke. Der kommer flere feriehuse til udlejning. Men vi kunne godt bruge endnu flere. Så hvis man som ejer af et feriehus går og overvejer at udleje, så gå til handling, og kontakt et af de mange udlejningsbureauer, der er overalt i Danmark." 

Se, hvor borgmestrene byder velkommen i den vedhæftede fil.

Yderligere information:

Vicedirektør Poul Fejer Christiansen, tlf. 22 44 80 30
Direktør Carlos Villaro Lassen, tlf. 31 10 10 90