Ankenævnet for Feriehusudlejning

Bundfradrag forhøjet til 40.000 kr.

8.8.2019
Foto: Niclas Jessen

Så er det officielt!

https://www.dr.dk/nyheder/politik/sommerhusudlejere-faar-naesten-fordoblet-deres-fradrag

Feriehusudlejernes Brancheforening er meget glad for, at det endeligt lykkedes at få forhøjet bundfradraget for private sommerhusejere, der udlejer gennem bureauer.

Regeringen, Dansk Folkeparti, Radikale og Socialdemokratiet er blevet enige om at forhøje det skattefrie bundfradrag fra 21.900 kr. til 40.000 kr. fra 2018. Branchen håber, at det vil få flere til at udleje deres sommerhus. Branchen sender tak til regeringen for at foreslå en forhøjelse af bundfradraget, tak til Dansk Folkeparti for at få det helt op på de 40.000 kr., og tak til Radikale og Socialdemokraterne for at bakke det op.

Direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, siger:

”Det her er meget vigtigt for dansk turisme, for der er så stor lyst til at holde ferie i Danmark, at vi mangler feriehuse til udlejning. Et forhøjet skattefrit bundfradrag, hvis man udlejer gennem et udlejningsbureau, vil gøre det mere attraktivt at udleje. Vi forventer at op mod 2.000 flere danskere vil sætte deres sommerhus til udlejning. Brancheforeningen vurderer, at der er brug for 5.000 flere sommerhuse til udlejning, som vi give 3 millioner flere overnatninger om året.”

Hvis man udlejer uden om et udlejningsbureau, vil bundfradraget fortsat være på 11.000 kr.

Reglerne er blevet bedre det seneste år, så hver dansker må udleje 2 sommerhuse, benyttelsen af sommerhuse er forlænget fra 39 uger om året til 43 uger, og så er lånegrænsen for realkreditlån forhøjet fra 60% til 75%.

”Der er 40.000 danskere, der udlejer deres sommerhus, og det forhøjede bundfradrag vil få flere til at udleje deres sommerhuse”, siger Carlos Villaro Lassen.

Feriehusudlejning er Danmarks største overnatningsform inden for turisme. Feriehusudlejning står for 54 procent af samtlige udenlandske overnatninger og har i alt knap 20 millioner overnatninger om året. Alle sommerhuse, der udlejes, er ejet af private danskere, som sætter dem til udlejning gennem udlejningsbureauer, når de ikke selv benytter dem.

Yderlige information: Carlos Villaro Lassen, 31 10 10 90.

Følg Feriehusudlejernes Brancheforening: