Opvarmning

Feriehusudlejere jubler over lavere elafgifter

8.8.2019
Foto: FB

Udmeldingen om, at elafgifterne for sommerhuse bliver sænket i regeringens finanslovsforslag, vækker jubel i Feriehusudlejernes Brancheforening, der tror på en kraftig effekt for dansk turisme i vintermånederne.

Feriehusudlejning har 20 millioner overnatninger om året og står for over halvdelen af alle udenlandske overnatninger, men mulighederne for udlejning i vintermånederne har været begrænset af rekordhøje elafgifter. Feriehusudlejernes Brancheforening tror, at forslaget om lavere elafgifter kan betyde mellem en halv og en hel million flere overnatninger uden for højsæsonen.

”Mange af vores udenlandske gæster bliver overraskede, når de ser elregningen, og meldingen er, at vi bliver fravalgt som feriedestination, fordi elregningen er for høj. Derfor er vi begejstrede over, at regeringen gør noget helt konkret ved den største barriere for udlejning uden for højsæsonen”, siger Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening.

Feriehusudlejernes Brancheforening forventer, at lavere elafgifter vil medføre flere varmepumper, moderne elradiatorer og mulighed for gæster med elbiler for at oplade ved husene.

”Mange sommerhuse opvarmes med dyre og osende brændeovne alene af den grund, at elregningen er for høj. Samtidig bliver det et problem i fremtiden, hvis man skal betale tårnhøj elafgift, når man skal have opladet sin elbil. Vi har ingen ledig kapacitet i sommersæsonen, men uden for sommerferien har vi masser af ledige sommerhuse, som vi kan udnytte meget bedre, når elafgiften falder. Det her forslag vil give skub i investeringer i varmepumper og udlejningen uden for højsæsonen, og vi tror, at det vil give mellem en halv og en hel million flere overnatninger uden for højsæsonen”, siger Carlos Villaro Lassen.

Brancheforeningen håber dog på sigt, at nedsættelsen for sommerhuse kommer til at gælde for elforbrug over 2.000 kWh og ikke 4.000 kWh, som grænsen er for helårsboliger.

”En reel ligestilling af sommerhuse med elopvarmede helårsboliger bør betyde, at den lavere elafgift allerede træder i kraft ikke ved 4.000 KWh, men ved 2.000 kWh om året for sommerhuse”, slutter Carlos Villaro Lassen.

Yderligere information: Carlos Villaro Lassen, tlf. 31101090 eller 96302244.