Gå til indhold
Feriehusferie

Uforståeligt, skadeligt og uden fagligt belæg, at grænserne fortsat er lukkede for feriehusgæster

23.3.2021
Foto: Mark Trustrup

De lukkede grænser for feriehusgæster er ikke nævnt med et komma i genåbningsplanen, og det finder Feriehusudlejernes Brancheforening uforståeligt og skadeligt for dansk turisme, og mener, at politikerne ikke har sundhedsfagligt belæg for at holde grænserne lukkede.

Direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen udtaler: 

  • Det er uforståeligt, at politikerne ikke har nævnt de lukkede grænser med ét ord i genåbningsplanen. Det er dybt skadeligt, at vi ikke får en afklaring om grænsen, og der er intet sundhedsfagligt belæg for, at tyske feriehusgæster ikke kan leje et sommerhus i Danmark. Det er som om, at Christiansborg ignorerer, at der er et kæmpe turismeerhverv, der kæmper for overlevelse. 

Erfaringerne fra sidste sommer med mere end 10 millioner udenlandske overnatninger i feriehuse og under 10 isolerede smittetilfælde viser, at ophold i feriehuse er en tryg og sikker ferieform, der ikke øger smitterisikoen. Feriehusbranchen viste sidste sommer, at man kunne håndtere udenlandske gæster i lejede sommerhuse uden at øge smittespredningen. Feriehusgæster kommer i egen bil fra områder i Tyskland med lavere smittetryk end i Hovedstadsområdet, og de er gode til at holde afstand. 

Feriehusudlejernes Brancheforening frygter, at coronapasset vil begrænse tyske turisters forbrug.  

  • Vi frygter, at coronapasset bliver en showstopper for tyske familier, som ikke kommer til at bruge nær så mange penge, som de plejer. Og har man tænkt sig at kræve test hele sommeren for at krydse grænsen eller kun i foråret? Der er ingen langsigtet genåbningsplan for turismen, og det ligner, at Christiansborg er så langt væk fra dansk kystturisme, at de enten ikke forstår konsekvenserne eller bare er ligeglade med den skade, de lukkede grænser forvolder. En skade som vi frygter, bliver permanent, siger Carlos Villaro Lassen. 

Feriehusudlejernes Brancheforening har i et brev til statsministeren og partilederne foreslået, at leje af feriehus skal være et anerkendelsesværdigt formål, men det har partierne ikke taget stilling i den langsigtede genåbningsplan.

Del dine oplevelser: