Åbning af testcenter for feriehusgæster fra Tyskland

Åbning af testcenter for feriehusgæster fra Tyskland

26.11.2020
Foto: Mikkel Heriba

Feriehusudlejere og Falck har fået sat et testcenter med corona-lyntest op lige syd for den danske grænse, så gæster fra Slesvig-Holsten fra lørdag den 28. november kan komme ind i Danmark, hvis testen er negativ. Håbet er, at Danmark lemper reglerne, så alle tyske feriehusgæster kan komme

Siden den 30. oktober har der været krav om, at gæster fra Slesvig-Holsten har skullet fremvise en negativ corona-test for at komme ind i Danmark. Det har dog været og er stadig svært for mange gæster at finde et sted, hvor de hurtigt og ikke alt for dyrt kan blive corona-testet. Det har betydet, at mange gæster fra Slesvig-Holsten har aflyst deres ophold i et dansk feriehus. Dette problem er nu løst.

Feriehusudlejernes Brancheforening etablerer nemlig nu sammen med Falck et testcenter syd for grænsen i Scandinavian Park, der kan coronateste gæster fra Slesvig-Holsten, når de skal på ferie i Danmark og hjem igen. På denne måde er det trygt for Danmark, at der sker bevægelse hen over grænsen. Kun med en negativ coronatest kan gæster sydfra komme ind i Danmark.

Den nye screenings- og testmulighed gør det muligt og enkelt at holde juleferie i et dansk feriehus for rigtig mange gæster fra Slesvig-Holsten, og feriehusbranchen håber, at regeringen tillader, at alle tyskere med negativ test kan komme til deres feriehuse. I december kan forventes ca. 500.000 tyske overnatninger, især omkring juledagene.

”Øget brug af screening er et vigtigt supplement til smitteopsporingen i ”de hvide telte”. Vi oplever, at vi i vores screeninger finder smittede uden symptomer. Det bidrager til, at vi kan holde økonomien og samfundslivet åbent. Med screeningen ved den dansk-tyske grænsen kan vi begrænse antallet af smittede og samtidig hjælpe tyskere og sommerhusområderne til en god jule- og ferietid,” siger Kaspar Bach Habersaat, kommunikationsdirektør i Falck.

Citat fra Carlos Villaro Lassen, adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening:

”Det er virkelig godt, at vi nu kan få gæster fra Slesvig-Holsten, der kan fremvise en negativ test. Vi har over sommeren og efteråret bevist, at tyske gæster i lejede sommerhuse ikke spreder smitten, og nu hvor de let kan fremvise en negativ test ved grænsen, bør Danmark åbne grænsen for alle tyskere, der vil leje sommerhuse, ikke kun dem fra Slesvig-Holsten. Vi risikerer at miste ca. 500.000 tyske overnatninger i december, og tyskerne tør ikke booke til næste år, så længe der ikke er åbnet for grænsen, så hele kystturismen vil blive hårdt ramt”.

Feriehusudlejernes Brancheforening vil gerne markere den meget gode nyhed i forbindelse med åbningen af testcentret syd for den dansk-tyske grænse.

Redaktionen inviteres derfor til åbningen af Falcks Corona Testcenter på lørdag den 28. november kl. 10.00. Testcentret er placeret på P-pladsen ved Scandinavian Park, (Scandinavian-Park 13, 24983 Handewitt).

Åbningen vil blive foretaget af den danske generalkonsul i Flensborg, Kim Andersen, Falck og Feriehusudlejernes Brancheforening.

Feriehusudlejernes Brancheforening håber, at redaktionen kan afse tid til at deltage i åbningen.