Vejskat rammer feriehuse

Feriehusudlejningsbranchen ramt af bilforslag – Vejafgift er kæmpe skat på feriehusturisme
Fredag, september 22, 2017

Regeringen og DF har indført en vejskat på turister, der lejer danske feriehuse, hvilket vil ramme ekstremt hårdt i yderområder. Feriehusudlejernes Brancheforening vurderer, at 350.000 biler med tyske feriegæster bliver pålagt en ekstra skat på 65 millioner kroner årligt, og tallet kan være endnu højere afhængigt af den endelige model.

De nye skatter, som regeringen og DF vil indføre fra 2020, vil især ramme turister i danske feriehuse og dansk kystturisme. Danske feriehuse har årligt 12 millioner tyske overnatninger, som for stort set alles vedkommende kommer i bil. Feriehusudlejernes Brancheforening vurderer, at mindst 350.000 biler krydser grænsen med feriehusgæster hvert år, og de bliver hårdt ramt af de nye bilafgifter. Med en gennemsnitsbetaling på 25 euro pr. bil vil forslaget koste tyske feriehusgæster 65 millioner kroner om året. Det vil ramme turismen langs de danske kyster, frygter brancheforeningen.

Adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, Carlos Villaro Lassen, siger:

”Den nye vejskat er en direkte ekstraskat på feriehusudlejning i Danmark. Der er ikke skat på turisme i storbyerne, hvor gæsterne typisk kommer med fly, som i øvrigt forurener langt mere end biler. Der er ikke skat på storbyturisme, hvor man er bekymret over for mange gæster, men skat på kystturisme, som regeringen påstår, de vil bakke op. Det her er skat på Varde, Ringkøbing-Skjern, Nordjylland og Bornholm, hvor der er mange turister i feriehuse, mens København og Aarhus slipper, og det er helt skævt”.

Tyske feriehusturister i Danmark omsætter for over 8 milliarder kroner årligt ifølge regeringens egen opgørelse, så staten har i forvejen skatteindtægter på over 1 milliard kroner fra udlejning af feriehuse, plus milliarder kroner i afgifter og moms på fødevarer og restauranter samt skat fra medarbejdere ansat i turismevirksomheder og med at bygge og vedligeholde sommerhuse.

Adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening Carlos Villaro Lassen siger: 

”Vi tror, at Danmark kommer til at betale dyrt for denne vejskat i form af færre turister, og det kan i sidste ende blive en rigtig dårlig forretning”.

Feriehusudlejernes Brancheforening henstiller til, at de perioder, hvor man skal betale den ekstra skat, i det mindste kan følge udlejningsuger, så man ikke skal betale for 10 dage, hvis man kun er gæst en uge, eller betale for en hel måned, hvis man skal leje sommerhus i 14 dage. Feriehusudlejernes Brancheforening foreslår, at de 65 millioner kroner føres direkte tilbage til dem, der udlejer deres sommerhuse, gennem lavere skat på elregning og lejeindtægten, så man ikke straffer turismen for at finansiere lavere bilafgifter – det mener feriehusbranchen ikke er fair.

Del denne side