Rene Christensen, MF (fotograf Steen Brogaard)

Lokal feriehusaktør holder liv i debatten om fradrag

Onsdag, februar 22, 2017

Differentieret fradrag kan skabe vækst i overnatningstallene på Sjælland.

Lokal feriehusaktør holder liv i debatten om forhøjet fradrag for sommerhusudlejning.

Feriepartner Møn-Stevns ser gerne fradraget for sommerhusudlejning forhøjet for at skabe yderligere vækst i kystturismen i Østdanmark

Med dannelsen af den nye regering, senest med LA, V og C, blev flere af de gode vækstinitiativer i finansloven skudt til hjørne.

Nu er det med sigte i 2025-planen, at direktør Jesper Blomberg, Feriepartner Møn-Stevns, søger at rette fokus i dialog med politikerne på Christiansborg og inviterer finansordfører for Dansk Folkeparti, René Christensen, til dialog med dele af erhvervet.

Dialogmødet vil finde sted under en af Europas største turistmesser, ITB i Berlin, hvor en overvejende del af det toneangivende turismeerhverv er samlet i dagene 7.-10. marts 2017.

Det er uhyre vigtigt, at ikke kun brancheorganisationerne, men også erhvervet søger at holde liv i nogle af de mange gode forslag, der var med i det oprindelige finanslovsforslag, udtaler Jesper Blomberg, der mener, at med udeladelsen af forslaget om forhøjelsen af fradrag for sommerhusudlejning har skabt en endnu større udfordring for vækst i turismen overnatningstal i specielt Øst Danmark. Der er generelt vækst i dansk turisme og især i sommerhusovernatningerne, men det er desværre jyderne, der overhaler os på de østlige øer indenom. Senest har vækstminister Brain Mikkelsen i et interview med DR.dk udtalt, at overnatningerne i Region Sjælland halter bagud.

I Vestdanmark er der meget stor fokus på udlejning af sommerhuse, og det er bundet i historiske og heraf afledte økonomiske aspekter. Tyskerne, hvis markedsandel andrager hovedparten af danske sommerhusovernatninger, har en tradition for at vælge Vestdanmark og sekundært Østdanmark.

Årsagen er at finde primært to steder, nemlig i udbuddet af sommerhuse i Østdanmark samt prissammensætningen af rejsens totalpris inkl. transportomkostninger.

Med en forhøjelse af fradrag ved udlejning af sommerhuse gennem autoriserede bureauer kan vi øge interessen for produktet væsentligt, idet der vil komme flere kvalitetssommerhuse til udlejning.

Med et yderligere fokus på Sjælland kan et forslag om differentieret fradrag være en mulighed. Sjælland og øerne er omgivet af en transportmæssig betalingsring, hvor regeringen med et differentieret fradrag for sommerhusudlejning kunne sætte fokus på den lokale vækst.

Det vil give en afsmittende effekt på lokalsamfundet, blandt andet i øget tilkøb, arbejdspladser og ikke at forglemme i den samlede markedsføring af Danmark som oplagt valg af turistmål.

Derfor har jeg taget initiativet til at invitere finansordføreren for Dansk Folkeparti til dialog. Han har gennem finanslovsforhandlingerne senest vist, at han kæmper for mærkesager og af Børsen er nævnt til at være ”en mand der holder ord og kæmper”, slutter Jesper Blomberg, der samtidig inviterer kolleger i branchen med til dialog på messen i Berlin.

Feriepartner Møn-Stevns formidler udlejning af kvalitetssommerhuse på Møn-Sydsjælland og Stevns. Langs kysten fra Strøby Ladeplads, over Rødvig, til Faxe, Møn og Vordingborg. Vi er medlem af Feriepartner Danmark, der formidler udlejning af mere end 5.600 sommerhuse i Danmark.

Yderligere information til ovenstående pressemeddelelse kan fås ved henvendelse til Jesper Blomberg, direktør, Feriepartner Møn-Stevns, tlf. 55 86 04 00.

 

Del denne side