Hunde er velkomne i Danmark

Mandag, juni 10, 2013

København 5. juni 2013

Turister, der rejser med hund, skal ikke være bekymrede over at rejse til Danmark. Reglerne er ikke ændret de sidste to somre. Ligesom i Tyskland er visse hunde ulovlige i Danmark herunder pit-bulls, og dem skal udenlandske turister naturligvis lade blive hjemme.

 

Turistbureauer i Danmark oplever, at udlændinge med hund er bekymrede for at besøge Danmark, med deres hund, men det er der ingen grund til, mener fødevareminister Mette Gjerskov.

 

”Jeg forstår godt, at folk holder af deres hunde og nødig vil miste dem. Har man en helt almindelig hund som schæfer eller labrador, så er der ingen fare ved at tage den med til Danmark. Loven er den samme, som den har været siden 2010, og i den tid har vi ikke oplevet bekymringer eller klager over, hvordan vi behandler turister med hunde i Danmark. Det er lige så sikkert at tage sin hund med til Danmark i år, som det var sidste år,” siger Mette Gjerskov.

 

I udenlandske medier har der været flere historier om den danske hundelov. De drejer sig om den såkaldte skambidsparagraf, hvor hunde, der skambider andre hunde eller mennesker, bliver aflivet. Og så drejer det sig om en liste over hvilke slags hunde, der er ulovlige i Danmark.

 

Siden loven trådte i kraft i 2010 er i alt 326 hunde, der er på den ulovlige liste blevet aflivet, og 126 hunde er blevet aflivet efter at have skambidt andre dyr eller mennesker. Der er altså tale om 452 aflivede hunde ud af mere end 500.000 hunde i Danmark.

 

Debatten om den danske lov har især raset i Tyskland, men Rigspolitiet oplyser, at ingen tyske hunde er blevet aflivet på grund af den danske hundelov.

”Som i flere andre lande er visse hunde ulovlige i Danmark. Men det betyder ikke, at hunde bliver aflivet på må og få. Jeg har hørt flere forskellige stærkt overdrevne tal, og jeg kan forstå, at der florerer nogle myter i udenlandske medier om, hvordan vi behandler hunde i Danmark. Dem vil vi selvfølgelig gerne til livs og sætte en tyk streg under, at man godt kan tage sin hund med til Danmark,” siger Mette Gjerskov.

Visse hunde er, som i flere andre lande, ulovlige i Danmark. Har man en hund, der er på listen over ulovlige hunde, bør man lade den blive hjemme, med mindre ejeren har papirer på, at hunden er anskaffet inden loven trådte i kraft i 2010, og den bærer mundkurv.

Hundeloven bliver for øjeblikket evalueret herunder reglerne om skambid og ordningen med ulovlige hunde.

På Fødevarestyrelsens hjemmeside kan du finde flere oplysninger om Hundeloven.

http://www.foedevarestyrelsen.dk/english/ImportExport/Travelling_with_pet_animals/Pages/default.aspx

 

Disse 13 hunderacer er ulovlige i Danmark:

 

 1. Pitbull terrier.
 2. Tosa inu.
 3. Amerikansk staffordshire terrier.
 4. Fila brasileiro.
 5. Dogo argentino.
 6. Amerikansk bulldog.
 7. Boerboel.
 8. Kangal.
 9. Centralasiatisk ovtcharka.
 10. Kaukasisk ovtcharka.
 11. Sydrussisk ovtcharka.
 12. Tornjak.
 13. Sarplaninac.

 

 

For kontakt til ministeren kontakt pressesekretær Søren Skovbo Nielsen: +45 22764384

For flere oplysninger om Hundeloven kontakt pressekonsulent Erik Jepsen +45 72 27 66 97

Del denne side

her er en custom panes

Custom panes: