Carlos Villaro Lassen, Feriehusudlejernes Brancheforening

Feriehusudlejning mod ny rekord

Fredag, juli 7, 2017

Udlejning af feriehuse i 2017 bliver endnu en rekord, hvor især danskere flokkes til sommerlandet, viser nye tal fra Danmarks Statistik. Danskerne har præsteret en vækst på 3 millioner overnatninger i lejede feriehuse fra år 2000 til 2017, og niveauet nærmer sig nu 5 millioner danske overnatninger i lejede feriehuse. Og udlejningsbranchen elsker de danske lejere, fordi de ikke efterspørger de samme huse som tyskerne.

”Tager du til Rømø, Fanø, Blåvand og Hvide Sande, så er op mod 90 procent af gæsterne stadigvæk fra Tyskland, mens danskerne elsker Sjælland, Fyn, Ebeltoft, Bornholm, Samsø og Nordjylland”, siger Carlos Villaro Lassen, adm. direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening, som repræsenterer udlejningsbureauer i Danmark.

Branchen skriger dog på nye huse til udlejning, fordi det stigende salg af sommerhuse betyder færre huse til udlejning. Branchen ser frem til finanslovsforhandlingerne, hvor regeringens og DF's forslag om at hæve bundfradraget står på programmet. ”Mange, der køber et sommerhus, vælger desværre at trække sommerhuset ud af udlejningsmarkedet, og det gør os sårbare i en tid, hvor vi står og mangler tusindvis af feriehuse til udlejning. Vi foreslår, at man hæver den skattefrie indtjening ved udlejning fra 21.400 kroner til 40.000 kroner, så flere får lyst til at leje deres sommerhus ud. Det vil være godt for den enkelte og godt for dansk økonomi”, siger Carlos Villaro Lassen.

Sidst man hævede den skattefrie indtjeningsgrænse i 2010 kom der 2.000 flere sommerhuse til udlejning.

Yderligere oplysninger: Carlos Villaro Lassen, tlf. 31101090, eller Feriehusudlejernes Brancheforening tlf. 96302244.

Se hele statistikken her.

Del denne side