Ambitiøs turismestrategi vil flytte Danmark til tops

Danmark kan øge antallet af udenlandske turister markant, hvis regeringens nationale turismestrategi bliver gennemført, mener man i Feriehusudlejernes Brancheforening, hvor skattelettelser for sommerhusudlejere, længere sæson og mulighed for at bygge 6.000 nye feriehuse til udlejning vækker begejstring.
Mandag, september 19, 2016

Feriehusudlejernes Brancheforening repræsenterer udlejningsbureauer, der udlejer private danskeres sommerhuse og boliger. Her kan man mærke, at man ikke kan følge med en stærk stigende efterspørgsel efter at holde ferie i feriehuse og boliger i Danmark, fordi der ikke er nok huse til udlejning. 

Carlos Villaro Lassen, direktør i Feriehusudlejernes Brancheforening siger: 

”Vi har brug for, at mange flere danskere vil udleje deres sommerhuse og boliger, og derfor er regeringens forslag om at hæve bundfradraget for sommerhusudlejning med 5.000 kroner og indføre et nyt ekstra bundfradrag for helårsboliger og lejligheder meget vigtigt. Men vi har også brug for, at der bygges nye sommerhuse egnet til udlejning, og her hjælper regeringen også markant med forslaget om 6.000 nye sommerhuse. Dette udspil vil bringe Danmark til tops som feriedestination.” 

Feriehusudlejernes Brancheforening er glad for regeringens forslag om at give en præmie til ejere af helårsboliger, som udlejer gennem et udlejningsbureau eller platform, som indberetter husejerens lejeindtægt til Skat. 

”Vi har siden 2011 haft et forhøjet bundfradrag for husejere, der udlejer gennem bureauer, og det har medvirket til en stigning på 100 millioner kr. i skatteindtægter til staten, samtidig med at flere har valgt at sætte deres huse til udlejning på grund af præmien. Den model vil være fin at udvide til også at gælde helårsboliger og lejligheder i storbyer”, siger Carlos Villaro Lassen. 

Danmark forventes i 2016 at slå rekord i overnatninger i feriehuse efter rekordår i 2014 og 2015, der endte på 17,4 millioner overnatninger. Men med fuld kapacitetsudnyttelse i sommersæsonen er der brug for yderligere kapacitet. 

”Vi har brug for, at flere danskere sætter deres sommerhus til udlejning, og derfor håber vi stadigvæk på en forhøjelse af bundfradraget for sommerhusejere på 9.000 kr., som Dansk Folkeparti har foreslået, og ikke kun 5.000 kr., som regeringen foreslår, men alt i alt er regeringens udspil et helt rigtig skridt for at skabe vækst i turismen”, siger Carlos Villaro Lassen, der også glæder sig over muligheden for at udleje sommerhuse i flere uger i vintersæsonen.

Hele strategien findes her.

Del denne side