Turisterhverv hilser regeringens vækstplan velkommen

Regeringen har i dag præsenteret 23 nye forslag til at skabe vækst i turismen i Danmark, og det hilses velkommen af Turisterhvervets Samarbejdsforum (TS).

”Vi deler regeringens ambition om at skabe vækst i turismen, og vi er enige om, at man kan udnytte de offentlige turismekroner bedre”, siger TS’ formand, Steen Seitner, der til daglig er direktør for DanCenter og Danland og formand for Feriehusudlejernes Brancheforening.

Erhvervet bakker op om en fokuseret offentlig indsats gennem oprettelsen af tre selskaber for henholdsvis kyst- og naturturisme, erhvervs- og mødeturisme samt for storbyturisme. Det er positivt, at der kommer fokus på turismens tre hovedområder og på samarbejde på tværs af kommuner og regioner.

”Regeringen har sat fokus på udvikling af kvaliteten i dansk turisme, men et decideret kvalitetsmærke, som regeringen foreslår, er ikke noget erhvervslivet har bedt om”, siger Steen Seitner. Et kvalitetsmærke er heller ikke noget som regeringens eget væktsteam har foreslået, og det er tvivlsomt om det er noget, som erhvervet kan bruge, mener TS.

TS mener, at analysearbejdet i VidenCenter for Kystturisme bør videreføres i det nye selskab for kyst- og naturturisme, så der sker en systematisk og fortløbende vidensopsamling.

De to vigtigste prioriteter ifølge erhvervslivet er bedre rammevilkår såsom fair energiafgifter samt flere midler til markedsføring. ”Vi mangler fortsat, at regeringen prioriterer afgiftslettelser til turismen, men det håber vi kommer med, når regeringen senere på året fremlægger sin vækstplan”, siger Steen Seitner.

”Nu ser vi frem til at implementere regeringens 23 forslag og erhvervet vil indgå i et tæt samarbejde med myndighederne for at sikre at forslagene vil få flere turister til Danmark”, slutter Steen Seitner.

TS er et samarbejde mellem turisterhvervets hovedorganisationer: Campingrådet, Danhostel Danmarks Vandrerhjem, Danmarks Rejsebureauforening, Danmarks Restauranter & Caféer, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Feriehusudlejernes Brancheforening, Foreningen af Forlystelsesparker i Danmark og Horesta.

Klik her for at læse mere om Turisterhvervets Samarbejdsforum.

Klik her for at læse regeringens vækstplan for turisme.

Del denne side